Emeklilere müjde! EYT'lileri de kapsayacak zam kapıda

Hükümetten, emekli maaşlarına ve bayram ikramiyesine zam için beklenen sinyal geldi.

Yayın: 22 Mart 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 22.03.2023 14:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
387 okunma
Google News

Emeklileri sevindirecek yeni düzenleme geliyor... 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün bir görüşme gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modeller üzerine çalıştıklarınının müjdesini verdi.

 "Zam EYT’lileri de kapsayacak”

Bakan Bilgin, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesiyle ilgili çalışmanın EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanları da kapsayacağını bildirdi. Bakan Bilgin,

"Önerilerimizi Cumhurbaşkanımızın olumlu değerlendireceğini ümit ediyorum. Bu çalışma emeklilerin hayatında ciddi rahatlama sağlayacak." dedi.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, önceki gün yaptığı açıklamada emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında verilen bin 100 liralık ikramiyelerin, en düşük emekli aylığı olan 5 bin 500 liraya yükseltilmesini istemişti.

Görüşmenin bu talep üzerine planlandığı öğrenilirken, emeklilere verilecek yeni ikramiye tutarlarının da yeniden değerlendirilmesi bekleniyor.

Bu yıl Ramazan Bayramı 21 Nisan'da başlaycak. Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemelerinin ise 1 hafta öncesinden hesaplara yatması bekleniyor.
 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.